fbpx

Fysisk efteruddannelse

< Tilbage
iconFE

Hvad er fysisk efteruddannelse?

Fysisk efteruddannelse er et onlinekursus, der på blot én time lærer medarbejdere alt det de bør vide om krop & ergonomi. Fra ny forskning ved vi, at medarbejdere der får målrettet information om sammenhænge og adfærd, har en 83 % større sandsynlighed for at undgå sygefravær relateret til smerter og ubehag i kroppen (kilde: Videnscenter for reumatologi og rygsygdomme).

Omdrejningspunktet i uddannelsen er REDMINKROPs ”Velværebarometer” – her kan hver enkelt kursist i ro og mag, og når det passer ind i arbejdsdagen, lære om årsagssammenhænge til at have en krop der virker når den er på job, og når den holder fri.

Alle kursister får et unikt indblik i, hvor meget af deres potentiale for et godt velvære, de udnytter. Desuden er der forslag til, hvad den enkelte kan ændre på, for at opleve et større velvære.

Ved en meget lille indsats kan der opnås store forandringer til glæde for den enkelte og arbejdspladsen.

Uddannelsen er sat sammen på baggrund af REDMINKROPs fælles erfaringer fra mange år som læge, fysioterapeut, arbejdsmiljøkonsulent, træningsvejleder og med vores interesse for forskning. Fysisk efteruddannelse er lavet i samarbejde med forskere fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

Vi har samlet alle vores erfaringer og udvalgt det bedste til en efteruddannelse som via oplevelser, nye måder at lære på, viden om årsagssammenhænge og forståelse for individuelle forskelligheder, giver dig potentialet til at kunne opleve et større velvære – samlet set.



Fysisk efteruddannelse kan gennemføres fuldt og helt gennem REDMINKROPs onlinemodul – derudover kan tilbydes korte fysiske kurser og foredrag på virksomheden, der supplerer udbyttet yderligere.

Vores Vision

Vi har ønsket at skabe en kort og præcis uddannelse målrettet til virksomheder, der ønsker at deres medarbejderne klarer sig igennem et arbejds- og fritidsliv uden smerter, ubehag og sygefravær.

Desuden ønsker vi at tilbyde en vedvarende kompetence gennem et kursusforløb designet til at opnå- og vedligeholde viden og evner.

Praktisk

Fysisk efteruddannelse er en meget let, brugbar og kosteffektiv måde at uddanne medarbejdere på i jeres virksomhed. Vi opretter alle via deres mail og sender hver enkelt en personlig log-in kode.

Herefter logger medarbejderen ind og kurset starter – man kan tage kurset på én gang eller gå til fra som det passer for den enkelte og virksomheden. Alt gemmes løbende og systemet husker hvor langt du er.

Vi følger løbende op på de medarbejdere der har behov og alle motiveres til deltagelse.

Sammen med online udgaven af fysisk efteruddannelse kan tilbydes fysiske kurser og foredrag hos jer eller os.
 

Behandlingsordninger

< Tilbage
iconBO

Hvad er der af valgmuligheder?

Jeres virksomhed kan vælge mellem massage, fysioterapi, zoneterapi eller en kombination af de tre behandlingsformer. Hvilken en skal I vælge? Det er meget individuelt i forhold til hvilken medarbejdergruppe I har tilknyttet, så ring, skriv eller bed om et møde, så hjælper vi jer gerne på vej hvis I er i tvivl.

Kvalitet

Ens for alle behandlingsordninger hos REDMINKROP er, at her finder du altid nogle af landets dygtigste behandlere. Det skyldes at REDMINKROP kun udvælger de bedste via vores rekrutteringssystem, og derefter efteruddanner vores behandlere før de kommer ud til jer. Læge Claus Sønderskov, fysioterapeut og osteopat Peter Willén samt fysioterapeut og arbejdsmiljøkonsulent Søren Hald står for efteruddannelsen. 4 gange om året er der obligatorisk efteruddannelse for alle behandlere, således at vi sikrer, at deres faglighed er i top, og de har mulighed for at erfaringsudveksle. Til gavn for dig og jer.

Pris

REDMINKROP leverer god kvalitetsbehandling til særdeles rimelige priser. Prisen vil variere i forhold til jeres ønske for ugentlige antal timer, type af behandling og ønske om bookingsystem. Vores priser starter fra kr. 400,00 pr. time. Behandlingerne foregår på virksomheden og vi kommer med alt udstyr.

Vores kunder

Vores kunder er forskellige og vi gør meget ud af at matche dem med de rigtige behandlere. Derfor er I med til at beslutte, om den behandler vi har i tankerne til jer, nu også er den rigtige for jer. Det sker ved at I får behandleren ud til prøvebehandling(er), før I beslutter jer. I har altid en fast behandler hos jer og en udpeget kontaktperson der administrerer jeres ordning hos REDMINKROP. Det skaber grobund for et godt og problemfrit samarbejde. Hver og en af de kunder vi har, vil være behjælpelige med referencer på kvaliteten i vores behandlinger og i samarbejdet med REDMINKROP.

Effekt

Med en behandlingsordning med REDMINKROP gennemstrømmes jeres arbejdsplads af velvære, engagement og samarbejdsmuligheder inden for kunsten at sørge for at medarbejderne oplever at smerter og ubehag fordufter og velværet stiger. Desuden ved man fra undersøgelser at netop behandlingsordninger har vist sig, at have en særskilt målbar effekt på sygefravær og sundhed i virksomheder.
 

Ergonomi og arbejdsmiljø

< Tilbage
iconEA

Hvad tænker du på, når du læser ergonomi og arbejdsmiljø? Mange keder sig næsten med det samme og nogle tænker, at det drejer sig om stole og borde, pladsforhold, arbejdsstillinger, belysning, tunge løft, træk, støj og hjælpemidler. Det gør det også, men det drejers sig ligeså meget om holdninger og vaner hos den enkelte, viden om årsagssammenhænge og organisering af arbejdet. Og så handler det om lyst og motivation til at få det ind i arbejdsdagen, uden at det ses som en klods om benet.

REDMINKROP har 11 års erfaring med ergonomi og arbejdsmiljøløsninger i alle brancher. Vi får altid tingene til at lykkes og forankres hos jer.

"Jeg er af natur skeptisk over for ergonomiske indsatser, da de oftest dør ud efter en kort periode eller slet ikke bliver hørt. Med REDMINKROP har det dog været helt anderledes. Hele huset har ikke bare hørt hvad medarbejderne fra REDMINKROP har sagt og gjort, de lever det også ud i dagligdagen. Vi har fået et bedre arbejdsmiljø på flere områder efter indsatsen, og det bliver bedre og bedre, fordi vi har lysten og motivationen til at blive ved. Niels Ellermann – Sektionsleder i Miljø- og Fødevareministeriet"

Hvad er der af valgmuligheder?

Jeres virksomhed er unik i forhold til hvordan ergonomi skal gribes an. Det er ganske individuelt hvad der er bedst i forhold til hvilken medarbejdergruppe I har tilknyttet, så ring, skriv eller bed om et møde, så hjælper vi jer gerne på vej, hvis I er i tvivl. Herunder er eksempler på, hvad vi laver for vores kunder:


Kroppen på arbejde – en workshop på 2 timer

Hvis ergonomi alene var svaret på at have en krop der kan holde til arbejde, så havde det nok virket nu!

Det første skridt til at kunne tage vare på kroppen på arbejde, er at kunne mærke den. For mange er kroppen i løbet af arbejdsdagen, blot en nødvendighed for at kunne have hovedet med på arbejde. Derfor retter vi på denne workshop, fokus på det at komme fra hovedet og ned i kroppen, via konkrete fysiske- og mentale øvelser. Du bliver guidet til at skabe kontakt til kroppen både siddende og stående, og lærer enkle og effektive øvelser, som øger kropsbevidsthed, nærvær og velvære. Øvelserne kan bruges, lige når det passer dig i løbet af dagen, alt efter om der er behov for afspænding eller en opkvikker. Samtidigt forebygger øvelserne smerter og overbelastninger, når man laver dem jævnligt. Og du kan lave dem uden at ”stikke ud” på arbejdet (vi har selvfølgelig også nogen, hvis du gerne vil stikke lidt ud).

Vi tager udgangspunkt i jeres arbejdsplads, arbejdsstillinger og arbejdsbevægelser. Måske opdager du noget nyt, om den måde du plejer at anskue din krop på. En ting er sikkert; du får masser af inspiration til at skabe velvære via kroppen i løbet af arbejdsdagen.


Den aktive siddestilling – en workshop på 1 time (gerne i forbindelse med individuel ergonomisk vejledning)

Denne workshop er en grundig praktisk gennemgang af den optimale siddestilling, hvor kroppen belastes mindst muligt. Samtidigt er det verdens mindste fitness-center, fordi du styrker muskulaturen bare ved at sidde.

Vi starter ved fødderne, justerer bækkenets stilling, stolens højde og vinkel og undersøger rygsøjlens muligheder. Du lærer små aflastende, afspændende og kredsløbs-aktiverende øvelser, som du nemt kan lave siddende i løbet af arbejdsdagen. Du vil lære om vigtigheden af variation, bevægelse og stående pauser. Du får forståelse af forskellen mellem arbejds- og hvilestilling ved computeren, og praktiske tips om hvordan du kan veksle mellem dem, for at øge velvære og produktivitet på arbejde, og energi til når du har fri.


Bevidst pausepolitik – et foredrag på 1 time og en workshop på 2 timer

Alle levende organismer fungerer bedst ved vekselvirkning mellem aktivitet og hvile. Det gælder endda også for vores hjerne, mens vi er på arbejde. Små pauser i løbet af arbejdsdagen kan gøre en stor forskel for medarbejdernes effektivitet, velvære og trivsel. Foredraget giver jer forståelse af betydningen af pauser for både krop og hjerne. I workshoppen drøfter vi sammen jeres pausekultur, vaner, holdninger og individuelle behov. Vi brainstormer og kommer frem til forslag til afstressende, opkvikkende og kreative måder at holde pauser på arbejdspladsen. Vi laver en strategi for, hvordan de gode idéer kan føres ud i hverdagen.

Hvis I ønsker, kan ”Bevidst pausepolitik” evt. udvides med guidede pauser over en periode, hvor en konsulent kommer forbi eller guider via skype en fælles ”powerrelax”, meditation eller en anden udvalgt øvelse, som skaber pauserummet. Alternativt kan i få en lydfil til det, eller vi uddanner pauseagenter blandt medarbejderne, som står for daglige pause-indslag. Mulighederne er mange. Lad os høre hvad I er til.


Ergonomisk vejledning – Kontor - (ca. 20 minutter hos den enkelte medarbejder)

En individuel vejledning som foregår i dialog med medarbejderen og med fokus på hans/hendes behov og udfordringer i forbindelse med arbejdet. Konsulenten starter med at iagttage din arbejdsstilling og spørge ind til dine udfordringer. Alt efter dine individuelle behov, vil vi i dialog justere stol og bord, skærm og belysning på en måde hvor du selv mærker forskellen mellem dine gamle vaner og det nye og mere hensigtsmæssige. Vi drøfter din motivation til at ændre de kropslige vaner, og finder ud af hvad der skal til, for at det nye bliver en del af hverdagen. Hvis du vil, får du enkle fokuspunkter eller øvelser, som passer netop dig, og er nemme at bruge bagefter i hverdagen for at afspænde, lindre smerter og løfte energiniveauet. Alle øvelser er bagefter frit tilgængelige via REDMINKROP.

Efter den individuelle vejledning er du mere bevidst om din krops specifikke behov, du kan selv mærke når noget skal justeres, og du ved hvad du skal gøre for at tage vare på din krop.

Den individuelle vejledning har som hovedformål, at gøre dig i stand til at selv at tage ansvar for dit fysiske velbefindende på arbejde og forebygge overbelastninger.



 

Træningsambassadører

< Tilbage
iconTA

Hvad er en træningsambassadør?

En træningsambassadør er en medarbejder der står for let træning over for kollegerne på arbejdspladsen. Træningen har karakter af forskellig former for pausegymnastik som kan gennemføres på ca. 10 minutter og give velværen et løft. Der skal ikke klædes om eller bades efter træning. Der er massiv effekt af træning på arbejdspladsen på mange områder. Du bliver stærkere af det, får styrket fællesskabet, får brudt rutinen og bliver inspireret på nye områder.

DSC_0601

Hvordan forløber uddannelsen?

Uddannelsen til træningsambassadør forløber over 3 moduler og omhandler 3 intelligente træningskoncepter.

Modul 1 – varighed 3 timer

Intelligent træning

  • Hvorfor er det så godt at træne – En teoretisk indføring i træningsprincipper og værdien af træning på flere planer.
  • Fysiske udfordringer i arbejdet – Ud fra arbejdsområder tages udgangspunkt i de fysiske udfordringer, der ligger i arbejdet, og hvordan intelligent træning kan være med til at styrke kroppen til disse arbejdssituationer.
  • Introduktion til 2 intelligente træningskoncepter med træningselastik og med kroppen som modstand – Der er udgangspunkt i nakke/skuldre og ryg og træningen afprøves af deltagerne således de mestrer alle de nødvendige øvelser.

Velværebarometret

  • Hvordan kommer du til at opleve mere velvære i kroppen? – Deltagerne introduceres til den nyeste forskning omkring velvære og hvordan det opstår. Der benyttes et nyt afklarende værktøj udarbejdet i samarbejde med Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø som kan vise dit potentiale for velvære.

Motivation af kollegaer

  • Hvordan formidler man bedst træning over for sine kolleger? – Introduktion til motiverende tilgange til træning/formidling samt opmærksomhed på barrierer for træning/formidling.

Hjemmeopgave

  • Indtil næste modul skal deltagerne have afprøvet træning over for en målgruppe de selv udpeger og som består af minimum 3-5 kolleger. Der skal trænes minimum 2 gange om ugen á 10. minutters varighed i 4 uger

Modul 2 – varighed 2 timer

Intelligent træning

  • Opsamling på hjemmeopgave – Hvad er gået nemt og har fungeret godt, og hvad har været udfordrende og besværligt?
  • Brush-up på de 2 intelligente træningskoncepter – Der trænes i fællesskab og øvelser og udførelse finpudses. Der introduceres til enkle nye øvelser som deltagerne kan benytte i næste hjemmeopgave.

Intelligent træning (fortsat)

  • Introduktion til det tredje træningskoncept hvor deltagerne lærer at blive opmærksomme på fysiske udfordringer i arbejdet og aktivere kroppens stærke områder.
  • Hvordan udnytter du kroppens ressourcer bedst muligt både på arbejde og i fritiden?

Hjemmeopgave

  • Indtil næste modul skal deltagerne have afprøvet træning over for en særligt trængende målgruppe med behov. Minimum 10 deltagere i træningen. Der skal trænes minimum 2 gange om ugen á 10. minutters varighed i 4 uger

Modul 3 – varighed 2 timer

Intelligent træning

  • Opsamling på hjemmeopgave – Hvad er gået nemt og har fungeret godt, og hvad har været udfordrende og besværligt?
  • Brush-up på de 3 intelligente træningskoncepter – Der trænes i fællesskab og øvelser og udførelse finpudses. Der introduceres til enkle nye øvelser som deltagerne kan benytte. Alle øvelser er tilgængelige online og der udleveres undervisningskompendie.

Fastholdelse af træningen

  • Hvad sker der når hvedebrødsdagene er overstået, arbejdet trækker i dig, du er tømt for ideer og dine kolleger ikke vil som du vil?

Hjemmeopgave

  • Minimum én gang månedligt skal du sende en mail til REDMINKROP og fortælle hvordan det går. Vi sparrer med alle vores uddannede træningsambassadører og sørger for at oprette et forum hvor vi/i kan dele erfaringer
 

Nudging

< Tilbage
iconNG

REDMINKROP arbejder meget med begrebet nudging, der er blevet meget populært som virkemiddel i den senere tid. Nudge betyder "puf", og det går ud på at motivere folk til en ønsket adfærd gennem intuitive valg eller automatiske løsninger.

Vi er praktikere på området og har mange gode ideer og erfaringer med nudging i arbejdsdagen og som værktøj til et bedre arbejdsmiljø.

Eksempelvis på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet har vi på alle 19 institutter over en periode på 3 måneder været med til at nudge til at bruge hæve-sænke bordet mere, og til at tage trappen i stedet for elevatoren. I Fødevarestyrelsen i Ringsted har vi nudget til bedre ergonomi i- og omkring arbejdet i stinkskabe.

Nudging kan være det lille puf, der kan få mødedeltagere til at lufte ud eller få medarbejdere til at dæmpe støjende adfærd, så de bevarer koncentrationen og en klar hjerne. Men hvordan kommer man i gang?

Nudgeløsninger er billige og nemme at lave. Arbejdet ligger i at analysere adfærd og finde frem til en diagnose. Det er vigtigt for ikke at ende op med noget der ikke virker, eller har en negativ effekt.

REDMINKROP hjælper jer med at analysere og finde frem til den løsning der skaber succes hos jer, og vi kommer med forslag til løsninger ud fra analysen. Der findes tre nudge typer: Ring eller skriv for et uforpligtigende møde.

Tre nudge typer

Type 1 - Autopiloten

Her nudger man, uden at medarbejderne er klar over det, hvilket vil sige at de ikke reflekterer over det. Et klassisk eksempel på dette er, at udskifte store tallerkner med mindre i en kantine

Type 2 – Rationel tænkning

Hvis man ønsker at medarbejderne skal reflektere over deres valg er det en anden type nudge man skal bruge. Den rationelle tænkning kommer for eksempel i spil, når man ved elevatoren, sætter pile op der peger mod trappen!

Type 3 – Nye parametre

Type 3 nudge, er på samme måde som type 2, en måde at få medarbejdere til at være bevidste omkring deres valg. Et eksempel kunne være, at hænge plakater op med information omkring hvor meget man skal være fysisk aktiv, for at forbrænde de retter man kan vælge i kantinen. Type 3 nudge er en måde, hvorpå medarbejdere går fra en måde at tænke rationelt, til en anden måde at tænke rationelt på.

 

Træning

< Tilbage
iconTR

REDMINKROP har over 11 års erfaring med træning på arbejdspladsen. Vi får altid tingene til at lykkes og forankres hos jer.

”Jeg er af natur skeptisk over for træning på arbejdspladsen, da initiativet oftest dør ud efter en kort periode eller slet ikke bliver hørt. Med REDMINKROP har det dog været helt anderledes. Hele huset har ikke bare hørt hvad medarbejderne fra REDMINKROP har sagt og gjort, de lever det også ud i dagligdagen. Vi træner nu hver dag, og vi kan mærke det virker på vores sundhed og på arbejdsmiljøet på flere områder. Det bliver bare bedre og bedre som tiden går, fordi vi har lysten, motivationen og kompetencerne til at blive ved. ” Niels Ellermann – Sektionsleder i Miljø- og Fødevareministeriet.

REDMINKROP igangsætter holdtræning på arbejdspladsen som er levedygtigt, også når det bliver ”hverdag”.

 

Hverdagstræning

REDMINKROP leverer træning, som tager udgangspunkt i de kæmpe gevinster, der er ved de simple muligheder i hverdagen. Hverdagstræning er et koncept, som vi selv lever efter, og som på 11 år sikrer, at vi holder os selv og vores kunder i form til arbejdet. Helt ned til 2 minutters træning om dagen giver de gevinster som vi efterspørger. Set i lyset af hvor mange medarbejdere, der grundet deres stillesiddende arbejde foran skærmen døjer med skuldre- og nakkeproblemer eller de medarbejdere der har fysisk arbejde døjer med smerter i lænd, ben og skuldre, så må hverdagstræning betragtes som det rigtige svar på de udfordringer. Hverdagstræning betyder, at REDMINKROP igangsætter træning på jeres arbejdsplads, med udgangspunkt i den hverdag I har. Hvad er muligt, og hvad er umuligt i jeres arbejde, når det kommer til træning. Indsatser ender ofte med en blanding af elastiktræning, mobilitetstræning, funktionel træning og hverdagstræning. Se eksempler på hvad vi mener med hver træningsform i de fire videoer:

ELASTIKTRÆNING

FUNKTIONEL TRÆNING

HVERDAGSTRÆNING

MOBILITETSTRÆNING

Når I vælger træning med REDMINKROP leverer vi alle øvelser på video efterfølgende. Så er I klar til at komme i gang. Vi sætter det i gang hos jer, og så sørger vi for, sammen med jer, at få det forankret hos en gruppe medarbejdere, der sammen står for at træningen bliver en rutine på jeres arbejdsplads. Det virker hver gang!


En god start på dagen

Træning fra morgenstunden

På 20 minutter vækker vi kroppen, og forbereder den til dagens aktiviteter og belastninger. Træningen aktiverer hele kroppen i stille og roligt tempo. Gennem udstrækning og lettere styrke- og yogaøvelser bliver vi mere bevidste om vores krop, hvordan den har det, og hvordan vi kan bruge vores krop på en mere bevidst måde i løbet af dagen. Vi mener, at vi laver et bedre stykke arbejde, er mere effektive og holder bedre i længden, hvis vi har kroppen med i det vi laver til daglig. I morgentræningen åbner vi vores bevidsthed op mod kroppen, åndedrættet og sindet, så vi har det hele med i vores arbejdsdag. Det er en god start på dagen. Træningen kan lægges i timen/timerne før arbejdet starter og ved at træningen kan gennemføres på ned til 20 minutter, er der mulighed for at gennemføre op til 3 hold på en time. Derved kan mange medarbejdere få glæde af tilbuddet. (Der er ikke behov for at gå i bad efter træning, eller skifte tøj – der er mulighed for at køre 30/45 min- i stedet for 20. min træningspas hvis dette ønskes)


En god afslutning på dagen

Træning til at holde fri med

På 20 minutter kalibrerer vi kroppen, og forbereder den til den fritid du er på vej ud i. Gennem let udspænding, styrkeøvelser, praktisk anatomi og afspænding, bliver vi mere bevidste om vores krop, og hvordan vi kan bruge den for at undgå overbelastning, skader og smerter. I træning til at holde fri med aktiverer vi hele kroppen, styrker de svage muskler og strækker de korte muskler ud, for at få en mere balanceret krop. Deltagerne får værktøjer til selv at kunne pleje sin krop med bevægelse og bevidsthed, og derfra få en krop som kan mere, og holder længere. Det er en god afslutning på dagen. Ud fra deltagernes ønsker og eventuelle problemområder skabes et program, hvor vi arbejder for en mere holdbar og balanceret krop. Træningen kan lægges i timen/timerne op til/efter arbejdets afslutning og ved at træningen kan gennemføres på ned til 20 minutter, er der mulighed for at gennemføre op til 3 hold på en time. Derved kan mange medarbejdere få glæde af tilbuddet.


Yoga

Yoga er en træningsform som balancerer og forbinder krop og sind. Yogaen kan berolige den stressede og give energi til den trætte da øvelserne er sammensatte til at balancere energierne i kroppen. Træningen består af fysiske øvelser og kropslige stillinger, som er sammensat for at aktivere og balancere hele kroppen, inklusive åndedrættet. Nogle øvelser er nemme at udføre og andre lidt mere avancerede afhængigt af niveau, men træningen er sammensat til, at kunne udføres af alle, både utrænede og trænede. Hver time indeholder styrkeøvelser, balanceøvelser, udstræk og afslapning og har fokus på deltagerinddragelse. Træningen kan lægges når det passer jer, så flest kan deltage.

(En yoga-time varer 45 min.)

 

Foredrag og kurser

< Tilbage
iconFK

Foredrag og kurser med REDMINKROP er lig med høj faglighed og aldrig kedeligt. Vi er meget erfarne oplægsholdere og repræsenterer en tilgang til formidling, som bunder i at det skal være en oplevelse, og sjovt, at få os inden for døren. Vores foredrag og kurser kan altid tilpasses jeres ønsker om indhold og tid.

Herunder er nogen af de foredrag og kurser som er på favoritlisten. Finder du ikke det, du lige umiddelbart kunne tænke dig, så skriv eller ring til os, og vi sender dig vores bud på en løsning:


Erfaringer med Nudging for laboranter og kontor- og administration

På denne workshop kan du blive klogere på erfaringer med Nudging inden for laboratorier og kontor- og administration. Hvordan kan Nudging supplere det eksisterende fokus på god ergonomi? Hvad er erfaringerne fra det omgivende samfund og fra indsatser via REDMINKROP?

Oplægsholder: Søren Hald – Søren er fysioterapeut og Arbejdsmiljøkonsulent og stifter af REDMINKROP


Walk&Talk – Hvordan kan det komme til at virke - rigtigt?

På denne workshop kan du blive klogere på erfaringer med Walk&Talk som en del af en mødekultur. Hvilke fordomme og barrierer er der for at benytte Walk&Talk som en mødeform? Hvad er erfaringerne fra det omgivende samfund og fra indsatser via REDMINKROP? Du går fra mødet med paraderne sænket og et idé-katalog under armen til hvordan du kan gå i gang med at bruge Walk&Talk på din arbejdsplads.

Oplægsholder: Søren Hald – Søren er fysioterapeut og Arbejdsmiljøkonsulent og stifter af REDMINKROP


Kontorergonomi – Har vi ikke hørt det før?

På denne workshop finder du ud af om du har ”hørt efter i timen”? Det er ganske simpelt at overholde anbefalingerne for god ergonomi på kontorarbejdspladsen! Men der er stadig mange der ikke har den basale viden på plads i forhold til at forebygge smerter og ubehag som en følge af meget stillesiddende arbejde. Oplægget tester blandt andet din viden i form af en quiz på området og der er præmier til de mest vidende på området.

Oplægsholder: Søren Hald – Søren er fysioterapeut og Arbejdsmiljøkonsulent og stifter af REDMINKROP


Tunge Løft og fysisk krævende arbejde

Der findes stadig mange medarbejdere, der møder på arbejde hver dag, og har et fysisk krævende arbejde. For at det kan lade sig gøre, uden at det belaster kroppen uhensigtsmæssigt, er det nødvendigt at både arbejdstager og arbejdsgiver, kender noget til årsagssammenhængene i forhold til belastning af kroppen.

Viden om løfteteknikker og brug af kroppen i arbejdet er relevant, men gør det ikke alene. Holdninger og vaner, indretning og hjælpemidler, organisering og livsstil spiller en ligeså stor rolle. Det fortæller videnskaben og erfaringerne os. Oplægget kaster lys over årsagssammenhængene inden for feltet, og giver jer mulighed for, ud fra jeres eget fysiske arbejdsmiljø, at sætte ind hvor det er relevant, for at skabe et arbejdsmiljø der ikke er nedslidende.

Oplægsholder: Søren Hald – Søren er fysioterapeut og Arbejdsmiljøkonsulent og stifter af REDMINKROP


Er du stærk nok til dit arbejde?

Her er oplægget der stiller de spørgsmål, der ikke er så mange på arbejdspladsen der stiller. Det viser sig nemlig, at den danske arbejdstager i gennemsnit har smidt 30 % af sin muskelmasse over de sidste 30 år! Så tror du, at DU er stærk nok til dit arbejde? I REDMINKROP har vi medarbejdere, der over de sidste 5 år har testet styrken hos flere tusinde forskellige danskere på arbejdsmarkedet. Resultatet? Vi er i stor udstrækning ikke stærke nok, til at kunne varetage vores jobfunktion, uden at sætte os selv i risiko for smerter og ubehag i kroppen. Og selv mindre fysiske opgaver i arbejdet opleves som belastende, fordi vi ikke er stærke nok. Bliv klogere på om du er stærk nok på dette oplæg, som stiller spørgsmålstegn ved, om vi måske hver især har et ansvar for at være i form til arbejdet?

Oplægsholder: Søren Hald – Søren er fysioterapeut og Arbejdsmiljøkonsulent og stifter af REDMINKROP


Træningsambassadører

Hvordan får man Region Sjællands 17.000 ansatte til at forebygge nedslidning af kroppen gennem målrettet styrke- og bevægelighedstræning? I Region Sjælland har man gjort sig nogle erfaringer med, hvordan man på strategisk niveau kan arbejde med at udbrede og implementere målrettet træning mod medarbejdernes udsatte muskelgrupper. På workshoppen fortæller vi om konceptet TræningsLaboratorium, hvor formålet er at uddanne og inspirere frivillige ambassadører til at iværksætte og drive fysisk træning.

Oplægsholder: Søren Hald – Søren er fysioterapeut og Arbejdsmiljøkonsulent og stifter af REDMINKROP. Søren har som underleverandør undervist Træningsambassadører i Region Sjælland. Desuden deltager fungerende Træningsambassadør fra Region Sjælland.

 

Ønsker

< Tilbage
icon0
Vi kan ikke skrive os ud af alt, hvad vi kan hjælpe med inden for værdiskabende indsatser for jeres virksomhed. Igennem de sidste 10 år har vi hver for sig, og i fællesskab, været med i så mange forskelligartede arbejdsmiljø- og sundhedsindsatser, at vi kan det meste. Så hvis du kan li’ vores profil og måde at tænke på, og ikke lige kan finde det, du står og ønsker dig på vores hjemmeside – så spørg os, og så sender vi dig vores bud på, hvordan vi bedst kan hjælpe. Se også vores cases på hjemmesiden hvor vi fortæller om nogle af de projekter, vi har lavet gennem tiden. Vi tales ved… hvis du ønsker.